A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму Зарічанської сільської ради

Роз’яснення щодо забезпечення вчителів технікою в межах національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю»

Дата: 18.02.2022 13:44
Кількість переглядів: 15

  

Міністерство освіти і науки України надало роз’яснення щодо забезпечення вчителів технікою в межах національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю» у відповідь на статтю на порталі «Нової української школи». У ній йшлося про те, що школам для дотримання паритету один ноутбук на одного вчителя насправді не вистачає щонайменше 42 тисячі ноутбуків.

Так, забезпечення закладів освіти ноутбуками з обов’язковим досягненням співвідношення один персональний комп’ютер (робочий, не залучений до управлінсько-господарської діяльності закладу) на одного педагогічного працівника (за основним місцем роботи) передбачено постановою Кабінету Міністрів № 403 від 21 квітня 2021 року.

Як зазначають у #МОН, на виконання постанови Кабінету Міністрів № 403 було заплановане придбання 60 тисяч ноутбуків для вчителів. Проте результати проєкту перевищили очікування: було придбано 62 674 ноутбуки для ЗЗСО по всій країні.

Зазначимо, що співвідношення досягнуто шляхом урахування техніки в кабінетах інформатики та без урахування вчителів музики, фізкультури, трудового навчання, образотворчого мистецтва, захисту Вітчизни та інформатики, – наголосили у МОН.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень